Jag och jag själv

Start
Radioteater
Propaganda
Forum
Musik
Highlights
Bengt Pohjanen
Shop
Jojs-klubben
Arkiv
Kontakt

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker
Bloggtoppen.se
fredag, juli 28, 2006

Silly season

Idag började jag skriva en bok. Den ska heta Umeågubben och handla om en umeågubbe. Egentligen vill jag inte berätta att jag gör det, jag känner mig obekväm i det. Så ni ska vara tacksamma för min totala brist på självinsikt kombinerat med en märklig exhibitionism. Böcker är ju helt enkelt ingenting som man skriver. Inte om man är ung och inte särskilt bra på att skriva just böcker. Läsa dem går an, men lägg då märke till hur bra skrivna de är!

Men nu är det ju så att jag är en del av Jag och jag själv-konceptet. Det innebär att om jag får för mig att skriva, gud bevare mig, en bok så ska jag också göra det. Annars vore jag en falsk Jojs-profet. Det var samma koncept som ledde mig in i radioteaterns galna värld. I höst presenterar jag Clown för världen. De tio blytunga brutalavsnitten kommer slå er med storm var så säkra. .

Än så länge har jag inte läst någon How to write a novel-bok, men jag antar att det vore bra. Jag har bara skissat lite löst på olika scenarion och börjat läsa en bok som heter Män i Norden om manlighet och modernitet 1840-1940. Boken ska handla om Umeågubbens vardag. Jag har tänkt på Umeågubben sen i vintras så jag vet hur han har det. Det gäller bara att få ner det på papper.

Idag skrev jag om:
HistorieberättarBertil
Kenneth Österbloms hörnlägenhet i korsningen Nygatan/Bankgatan (han flyttade därifrån 1993)
Den märkliga sopsorteringen bakom en bensinmack på Grubbe.
Evert Nylund, en tyst figur på andra sidan Backenvägen som har jobbat på Väg och vatten-förvaltningen på kommunen.

Jag skrev även ett replikskifte mellan Umeågubben och hans fru:
- Nu är vi framme, sa han till sin fru när han rullade in bilen framför garageporten.
- Jag vet, svarade hon.


Blir det en bok kommer ni få följa dess skapande. Blir det ingen bok får ni följa mitt misslyckande.




måndag, juli 03, 2006

Halvlek

Som ni märker har det hänt ganska lite här den senaste tiden. Men det beror inte som man kan tro på att vi inte gör något, utan tvärtom. Vi gör MER!

Inför hösten kan jag nu avslöja att vi spelar in en 10 avsnitt lång radioteater. Den senaste månaden har vi jobbat hårt med att färdigställa de tre första avsnitten. Dessa tre kommer vi att lägga upp här och såklart pitcha med er. Till hösten gör vi det på riktigt, planen är att ta sig in i de statliga radiokanalerna. Bloggvärlden är alldeles för fri och flummig. Jag vill ha restriktioner, regler och lön. Radioteatern har ännu inget bestämt namn utan går under arbetstiteln "Clown" (alt "Clownen suger kuk"). Det är en fantastisk berättelse skriven av, för, med, under och tillsammans med Jag och jag själv. Fenomenalt.

Nu under sommaren försöker vi undvika internet. Men däremot finns nu hela Jag och jag själv-trion i Norrbotten. Johan, Anders och Bengt är nära varandra. Förhoppningsvis lyckas vi ta vara på det.

Till hösten har vi storartade planer. Men man vill ju spara på karamellerna lite, eller i alla fall se till att de blir av, innan man sätter igång och snackar. Men ni som varit med oss vet att vi levererar.

Trevlig sommar. Död åt Tengil. Rör inte min kompis. Say no to racism. Animal rights now. Nu ska blattejävlarna ut. In med bollen i mål. All makt åt Tengil, vår befriare. Clownen suger kuk.