Jag och jag själv

Start
Radioteater
Propaganda
Forum
Musik
Highlights
Bengt Pohjanen
Shop
Jojs-klubben
Arkiv
Kontakt

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker
Bloggtoppen.se
fredag, september 29, 2006

Fredagslistan GOOGLE

Vi kan nu konstatera att Jag och jag själv-bloggen handlar om allt mellan himmel och jord. Många gånger kan det verka lite förvirrande. Vad är det egentligen? Är det humor, vardagsbetraktelser, kultur i allmänhet eller radioteater?

Men kanske är det just detta som utgör stommen av Jag och jag själv. Gränslösheten. Det chosefria skapandet. Prentention kontra banalitet. Dagens lista är därför en lista över vilka ord våra besökare googlat igår och idag för att sen bli slussade hit. Den här listan ger en bra överblick över Jag och jag självs arkiv.

1 advent 2005
"bengt pohjanen"
fakta om konstnären Salvador Dali
jobbiga ljud
stoppa trafficking
roliga dialoger mellan man o kvinna
runk
Tjejer ur Fib Aktuellt Lektyr Cats
vad är kosher
judeskämt
Anders Teglund
"ovanlig hobby"
ben och gunnar
ragga tjejer smart
porr cats
Mitt land
jag och jag själv
trollhätteglass strössel
runk kompis




fredag, september 22, 2006

Fredagslistan PORR

Jag har sålt porr i ungefär fyra år. Dagligen. Det har blivit en sån självklar del av min vardag att jag numera knappast reflekterar över det. Men ni, som inte säljer lika mycket porr som jag, brukar undra mycket om porr. Framförallt vilka som köper den och hur de beter sig när de gör det. (Hur det beter sig därefter lämnar vi åt fantasin)(och fablernas värld)

Veckans fredagslista är en lista över de olika porrköparna. De högfrekventa hamnar överst och den mest sällsynta nederst.

1. Den normale medborgaren.
Tänk er den mest vanlige mannen. Ansträng er. Lite mer. Jag hjälper er lite: menlösa kläder (såsom byxor, tröja, jacka och skor som varieras beroende på väder och årstid), trevligt beteende, högskoleexamen från Linköpings universitet, jobbar på ett tekniskt företag, har barn och fru och allt det där, möter ens blick när man hälsar, firar lyckliga julaftonar, kan skämta, ser på Uppdrag granskning, kör etanolbil, har inget skägg eller mustasch, sover på nätterna och gillar Västerbottensost. Nu fattar ni va? En h e l t v a n l i g m a n.
Den normale medborgaren köper porr som om det vore det mest normala man kan göra. Han betalar, chit-chattar med kassören och skyler inte vad han köpt för de andra kunderna. För han är normal. Vad har han att dölja?
Den normale medborgaren köper Cats (den är fräschast) och kanske Slitz (den är fräschast plus att det inte är porr). Han köper även en bit choklad. För att äta alltså. Helst Marabou 3 för 1, eller annan småtrevlig kampanjvara. Han är klämkäck och kan avsluta med nåt så avslappnat som "så har man nåt att äta på också!". Normale medborgaren handlar porr när han tankar bilen, vilket är på lunchtid eller på väg hem efter jobbet. Efter köpet viker han tidningen med baksidan utåt, går ut ur butiken och sätter sig i bilen.

2. Vriden dygnsrytm-mannen, även kallad Nattsuddaren.
Vi har sedan Gud skapade världen för 4000 år sen haft en väl fungerande dygnsrytm. Man sover på nätterna och är vaken på dagarna. Detta fungerade bra ända tills porren kom. Då fanns det vissa män som såg till att sabba allt. De gillade inte att anpassa sig. De trivdes med att få sova på dagarna och vara vaken på nätterna. Varför då? tänker ni. Jo, nämligen för att om man är vaken på nätterna får man känslan av att man äger hela världen. Om man inte får denna känsla på dagen, finner man den garanterat på natten. Det är en väldigt upplyftande känsla som ni borde prova. Innan porren kom var det ingen som så desperat behövde denna känsla. Men efter porrens intrång såg dessa män till att införa skiftjobb och allmänt dygnsvrideri.
Nattsuddarna kliver in i en tom butik med gott självförtroende, för de vet att ingen kan störa dem. De tittar länge i tidningshyllan. När jag menar länge då talar vi om 3-8 minuter, vilket får anses vara extremt länge med tanke på att de är hyfsat säkra på vad de vill köpa. Men de står inte och väljer. De står och känner hur de äger natten. De kan vid denna tid på dygnet stå framför en porrhylla huuuur länge som helst så varför inte göra det då?
Nattsuddaren köper Cats DVD (4 h för bara 99kr), Lektyr (den riktar sig egentligen till den traditionelle fluktaren men vafan) och Dax privat (där är det endast privata sexkontaktannoner från andra med vridna dygnsrytmer. Lattjo). Han köper gärna ett sexpack Falcon eller Spendrups 3,5%, mjuka Prince röd och en grillad korv i baguette. Han äter korven på plats. Han har inte bråttom inte. Natten är lång. Sen köper han en till korv. Gärna nån kryddig. I baguette. Den äter han på plats för han har inte brått någonstans. Sen går han vidare. Han säger ingenting som inte är nödvändigt. Han vet att han äger natten ändå.

3. Grabbgänget som jobbar på samma bygge
De är kanske 2-5 personer och jobbar på samma bygge/verkstad/firma/åkeri. De har rast tillsammans och drar iväg och käkar lite mosbrickor och dricker cola. De skojar mycket och har kul tillsammans. Några köper Slitz eller Moore, andra köper Fib Aktuellt (en klassiker som även kan innehålla "vanliga" reportage från någon motormässa i Mellansverige) och FHM. Det är inte så viktigt. Det viktiga just nu är att de har rast och att det är jävligt skönt med rast och att de är ett kul gäng som gillar brudar. Dessa män skäms inte överhuvudtaget. De har inte ens en aning om att de borde skämmas. De har ju rast för bövelen! De betalar med kontanter som de har i byxfickan. Såna här killar har aldrig haft någon plånbok. De har alla pengar (ofta uppemot 3000kr) nedknölat i fickorna. De får dem att känna sig rika och att "pengar hit och pengar dit, det är inte hela världen". Grabbgänget insisterar gärna på att få betala åt den andre, liksom för att "pengar hit och pengar dit, det är inte hela världen". De skojar med mig och stämningen är skön oss emellan. Om jag har en kvinnlig kollega kan jag lova att dessa killar blir intresserade av henne, men de har ändå inte en endaste tanke på att låta bli att köpa porr. Tjejer gillar väl snygga nakna killar?

4. Trenchcoaten.
Här är han. Den stereotype porrtidningsköparen. Han finns på riktigt. Man 45-65 år. Beige trenchcoat och Eccoskor. Överkammad flint. Blick som inte möter andras. Mycket ensam. Volvo 240. Färdigmat. Kabel-TV. Manchesterbyxor. Gillar senapssill. Äter näringsfattigt. Rör sig sävligt och långsamt men ändå lite ryckigt. Svettas konstant. Sover på rygg. Snarkar lite, men inte så högt. Gillar polisfilmer, polisserier och engelska mord. Klarar verkligen inte av att prata med andra människor. Blir pangkåt av Agneta Sjödin och Kattis Ahlström. Även av damfriidrott.
Han står och väntar vid tidningsstället ända tills det inte är någon kö. Detta av två anledningar: 1. Han blir för stressad av att stå så nära andra människor. 2. Han vill köpa porr när ingen ser att han gör det. När kusten är klar skyndar han till kassan. Då har han även en kvällstidning (ofta GT) redo. Kvällstidningen viker han runt sin porris på väg ut. Ibland är han för stressad så han inte hann få tag i någon kvällstidning. Då måste han vika ihop porrisen och sätta den innanför rocken.
Han köper Lektyr (gamla fluktarmagasinet) eller Fib Aktuellt (knappast för motorreportagen). Då vet han vad han får. Han får tre sekunders verklighetsflykt.

5. Den psyksjuke mannen som vill vara normal
Den sista kategorin är ytterst ovanlig. Men han finns. Det är svårt att göra någon tydlig generalisering eftersom hans sjukdom kan variera. Han skiljer sig från alla andra köpare eftersom han inte köper porren av samma anledning (vilken vi alla vet vad är). Han köper porr för att han tror att han i och med det kommer bli lite mer normal. På sätt och vis har han väl rätt, men å andra sidan är det en fruktansvärt fel sätt att bli normal på.
Denne man kan stanna i evigheter i butiken. Han irrar omkring fram och tillbaka. Köper konstiga saker, korvar, fiskespön, getingfällor, godis, dagstidningar, doftgranar, läser dagstidningen på plats och köper rulltobak. Han går ofta ut i bilen för att "greja lite" men kommer tillbaka in i butiken uppemot 3 gånger för att fortsätta irr-handla. När han "grejar lite" i bilen öppnar han olika dörrar och flyttar saker till framsätet och till bakluckan. När han slutligen köpt sin porr och massa annat strunt sätter han sig i sin bil och gasar i väg i hög fart. Men han kör inte långt. Han kör bara runt några hus för att ställa sig långt borta på en parkering. Där fortsätter han att "greja lite" i bilen för att slutligen runka (utan porr) mot ett industristängsel.
Urvalet av porrtidning sker som ni säkert förstår helt slumpvis.



Här har ni alltså den värld vi tillsammans skapat och bor i. Många argumenterar för porren med att "om de inte köpte porr skulle de våldta". Andra argumenterar mot porren med att "sen åker de hem och våldtar". Sak samma säger jag. Jag har aldrig himlat med ögonen eller fällt någon kommentar åt dessa män. Däremot inte sagt att jag inte tycker att vissa av dem (eller porren) är jävligt äckliga. Men det är inte porren i sig som är problemet. Det är det tragiska samhälle som föder upp generation efter generation av porrköpare. Vad fattas oss?

Jag och jag själv är Alliansfritt.




onsdag, september 20, 2006

Tack Thatcher!

Thatcher satte djupa spår i brittisk kultur. Kreativa hjul kom i rullning och den konstform som betytt allra mest för mänskligheten föddes ur kaleidoskop och linjer: PUNKEN. Innan DIY-heminredning fanns det något viktigare, DIY-självförverkligande. Punken är Jag & jag Självs vargmoder. Jag & Jag Själv är Alliansfritt!






Rover-mannen

Igår fick jag hjälpa en engelsman att tanka. Hans tänder var mycket gula, men han var aristokrat, så han visste hur man förde sig. Han log och var extremt trevlig.

- Ever seen this type of car here in Sweden, son?
- No I dont think so, sir.
- Haw-haw! Well this car is really brittish my friend.
- Yes. Its a Rover isn't it?
- Yes indeed! We're here to visit my son and my grandchildren. They live here in Torslanda!

Torslanda har ett stort hjärta för SverigeDemokraterna och NSF. De gillar inte utlänningar.

- Oh really? So what do you think of Sweden so far then?
- Its lovely, isn't it Susan?

Hans fru vinkar genom bilrutan.

- You get to see a lot when you travel by car as you do. Pretty long distanses...
- Yes.We drive a lot of long distanses back home aswell. We're from a small village nearby Plymouth. It's on the countryside in the very south of England.
- Aha, I see. I've been to Exeter once. Thats close, uh?
- Yes!!

Mannen tar fram en enorm karta och berättar hur det ligger till i landet England.

- You see, my son. Here it is. Our little town. The growht is one of the best, the houseprices are very low and we live by the ocean.
- Great.
- Yes. You know why?
- No.
- Theres no imigrants. At all.
- Okay?
- Yeah you see, we're from Birmingham originally. But you can't live there anymore. Only imigrants do. That town is lost. You better move to the south.
- I have a friend who lives in Beermingham. His an imigrant then.

Han blir entusiastisk över min vän i Birmingham. Vi pratar lite om honom. Sen avslutar mannen samtalet.

- Well, my son. I really should get going. Thank you for your help. You're really good to tourists, boy!

Han verkade inte göra kopplingen.
Att han var utlänning här i Torslanda och ändå fick gott bemötande.
Att min vän var utlänning i B'ham, men han var inte en av dom som trängde vare sig de infödda eller icke-europeerna.
Att Jag och jag själv är Alliansfritt.




måndag, september 18, 2006

Arjeplog

Jag och jag själv röstade på Arjeplog i kommunvalet. Detta för att man röstar av en anledning, nämnligen vad som är bäst för landet och människorna. Arjeplog är bäst för Sverige.


Endast 8 personer i hela Arjeplog röstade på Moderata Samlingspartiet.


Jag och jag själv är en rörelse precis som Arjeplog.


Jag och jag själv är Alliansfritt.




onsdag, september 13, 2006

Valet 2006




onsdag, september 06, 2006

Förlorade

Vinnarna av SR:s tävling Priset som fortfarande inte får heta bögpriset har korats. Som väntat stod inte Jag och jag själv bland segrarna. Det med motiveringen att

"Jag och jag själv må skapa den mest progressiva radioteatern av idag. Ni har ett grepp som ingen annan och vi önskar er all lycka. Tyvärr så kan ni inte tilldelas detta pris, då denna tävling endast vänder sig till kvinnor. Vi hoppas att ni inte låter detta negativa besked sänka er. Se istället det positiva i det hela. Ni är vinnare ändå eftersom ni är unga medelklassmän sprugna ur hem med högt kulturellt kapital och god humor. Till syvende og sidst är det ändå ni som drar den här världen framåt." - Sveriges Radio


Här är en bild på de välförtjänta vinnarna. Jag och jag själv ser fram emot att få höra era bidrag. Grattis!