måndag, december 11, 2006

2006 Hetaste Tonsättare

1. Johan Ericsson

Johan har haft ett osannolikt 2006. Han kammade hem segern i både Birmingham Chamber Music Society's Composition Prize och Philip Bates Prize. Som om det inte vore nog så listades han på SPNM's lista över de 30 bästa "up-coming composers in the UK". Vi sidan om dessa framgångar har han även äran att nomineras till årets producent tillsammans med Marcus Johansson i Kurirens Nöjepris 2006. Wow!

2. Joe Cutler

När Dr. Cutler fick positionen som Head of Composition på Birmingham Conservatoire började det lossna för den korta knubbiga "snubben" från Norra London. re(Gaia) för solo violin är redan en klassiker, framförd av den "ever so flamboyant" Darragh Morgan i Recital Hall tidigare i år.

3. Richard Leigh Harris

Richard har alltid hamnat i skymundan av andra brittiska komposutörer av hans generation. Orättvist tycker Jag och jag själv. R.L.H. har inte bara den mest personliga handstilen, även den mest personliga musiken.

4. Yannis Kyriakides

Denne turk-födde holländare fullständigt knockade musikvärlden med sitt stycke Sine Waves and Piano. Ingenting har varit sig likt sedan dess, och vi väntar på nästa Knock-out.

5. Bryn Harrison

Bryn repeterar sina statiska vattenfall, men som han gör det(!!!)

6. Jun Lee

Syd-koreanens stråkkvartett förbryllade etablissemanget och den store Marc Anthony Turnage men det övriga tonsättar myllret log och njöt.

7. Laurence Crane

Visst, Laurence har skrivit samma stycke i snart 30 år. Men det är fortfarande vackert och ärligt.

8. Frank Zappa (R.I.P.)

The Black Page är fortfarande bra...

9. Gerald Barry

Mannen som skrev det mest kontroversiella stycket på länge förtjänar sin nionde plats. BBC vägrade betala hela hans lön och till och med självaste Howard Skempton sade sig ha problem med det sparsmakade materialet. Job well done, Gerald!

10. Howard Skempton

När man talar om trollen. Howard ligger etta på vilken lista som helst för livskonstnärer och filosofer men hans oförglömliga dragspels konsert ger honom den här 10e platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar