Jag och jag själv

Start
Radioteater
Propaganda
Forum
Musik
Highlights
Bengt Pohjanen
Shop
Jojs-klubben
Arkiv
Kontakt

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker
Bloggtoppen.se
tisdag, januari 17, 2006

Umeå. Del 3.

Ingen som promenerat mellan Rådhustorget och Sagateatern har väl missat Umeåtjejen. Hon är en seriös tjej med lagom glimt i ögat. Hon har dyra alpinkläder och ståtlig hållning. I hela livet har hon varit väldigt friluftslivsintresserad. Till en början åkte hon mest slalom, men under mellanstadiet började hon med snowboard och nu åker hon telemark. Jag går gärna igenom vad hon har för kläder från topp till tå.

På huvudet: Pannband av märket Everest eller mössa av märket Burton. Trist frisyr som varken är modern eller omodern.
På näsan: Läsglasögon med tunna bågar. Hon gillar egentligen inte glasögon, när hon är ute är det linser som gäller. Hon har väldigt vackra ögon. Alla timmar i snö och sol har på något sätt gett dem en pigghet och lyster som saknar motstycke. Hon sminkar sig lite eftersom hennes ögonfransar tar fram hennes ögon alldeles tillräckligt.
Runt halsen: Smycke av Efva Attling som hon fick av sin krullhårige pojkvän Jonas på deras femte årsdag. Bylsig halsduk.
Underkläder: BH i storlek 75 B. Hon har en vältränad men feminin kropp. Alla underkläder är inte så dyra, men ofta nya. Man har inte gamla underkläder.
På överkroppen: Enfärgad t-shirt från Åhléns eller H&M. Munktröja Trippel five soul, eller Filippa K. Såklart. Jacka Peak Performance, Burton, eller Everest.
Benen: Jeans eller nåt. Nudie eller nåt.
Skor: Riktiga skor i mocka eller skinn. Valfritt märke.

Umeåtjejen är en viktig del av stans identitet, näst efter Umeågubben. Hon läser på universitet och vill inte flytta söderut.
Hon lyssnar på Moneybrother, Kanye West och Lars Winnerbäck.
Hon betalar TV-licensen och äter P-piller.
Hon skrattar mycket.
Hon håller sina intima läggningar hemliga. Vill man veta mer om det är det bara att fråga Jonas, han berättar beredvilligt.




0 Kommentarer:

Skriv en kommentar