Jag och jag själv

Start
Radioteater
Propaganda
Forum
Musik
Highlights
Bengt Pohjanen
Shop
Jojs-klubben
Arkiv
Kontakt

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker
Bloggtoppen.se
torsdag, november 01, 2007

BIOPREMIÄR: ATT GÖRA EN FARS - MÄNNISKAN SOM BLEV EN FISK










Lördagen den 10 november kl. 13.00
är det världspremiär för "Att göra en fars - Människan som blev en fisk" Luleå Filmfestival.

"Att göra en fars - människan som blev en fisk" är en dokumentärfilm av Jag & Jag Själv i samarbete med Jonas Teglund. Filmen är en dokumentation av den konstnärliga processen bakom filmatiseringen av deras intellektuella fars Människan som blev en fisk. Vi får följa med bakom kameran vidare in i vardagen där vi lär känna Johan och Anders och de mentala vägspärrar som de stöter på under arbetets gång.

Frågorna är många: vad är en intellektuell fars? Vem är Anders och vem är Johan? Hur ska man finna tid att andas? Men den största frågan av alla är: blir det alls någon film?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kulturföreningen Jag & Jag Själv är Anders Teglund och Johan Ericsson Degerlund. År 2002 sålde de ut Hermelinskolans aula med en föreställning de gjorde tillsammans med Bengt Pohjanen och tre år senare förnyade de bloggvärlden på jagochjagsjalv.blogspot.com. Nu kommer filmen som de har arbetat på i över ett år tillsammans med Jonas Teglund. Själva säger de om filmen: "Vi hade ingen kamera, ingen kameraman, inga pengar, ingen rekvisita...vi hade ingenting." Men film blev det. "Att göra en fars - människan som blev en fisk" är en sextiofem minuter lång dokumentation av en vänskap som sätts på hårda prov i och med en konstnärlig kris.

Johan Ericsson Degerlund är 25 år och uppvuxen på Bergnäset i Luleå. Han har en magisterexamen i komposition från Birmingham Conservatoire. Han varvar jobbet som tonsättare med klubbmusik i Dialog och Monolog X. Johan skrev manus, regisserade och hade huvudrollen i filmen 4 agenter i bergen på fritids när han var 7 år gammal, men kan ingenting om film egentligen.

Anders Teglund är 24-år och spelar i erkända band som Mattias Alkberg BD, Convoj och Cult Of Luna. Vidare jobbar han med radio och kan med jämna mellanrum höras i P3:s program Christer. Anders har arbetat en hel del med film. Han hade bland annat en stor statistroll i Luleåproduktionen 6 points men egentligen kan han ingenting och tycker dessutom inte ens om film.

Jonas Teglund är 21 år och spelar i bandet Park Hotell. Han arbetar som frilansande nöjesjournalist för Norrbottens-Kuriren samt som webdesigner. Jonas har jobbat som filmrecensent och är ordförande i filmsällskapet Tisdagsklubben som samlas i hans förädrarhem på Porsön varje tisdag. Årets program har bland annat bestått av David Lynchs senaste, en dansk vampyrfilm från 1920-talet (som var råseg) och Moodysons Container, men Jonas kan inte heller något om film egentligen, han bara låtsas.


FILMEN VISAS PÅ FILMSTADEN, I SALONG 4. BILJETTERNA SLÄPPS I NÄSTA VECKA.

MER INFO INOM KORT PÅ: www.luleafilmfestival.se




1 Kommentarer:

We stumbled over here from a different web page and thought I might as well check things out.
I like what I see so now i am following you. Look forward to going over your web page yet
again.
my web page > insomnia cures home remedies

Skrivet av Anonymous Anonym @ 5:19 em  

.....

Skriv en kommentar